ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη προσέλευση μελών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής και Περιφεριακής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων του νομικού κόσμου, περιβαλλοντικών και άλλων φορέων, σημειώθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 Ο Πρόεδρος της ΚΣΕ, κ. Νικόλαος Παπαδόδημας, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι το θήραμα είναι ένας ανανεώσιμος φυσικός πόρος, τον οποίο οι κυνηγοί φροντίζουν, προστατεύουν και καρπώνονται με σύνεση και σεβασμό. Σημείωσε ότι ο θεσμικός ρόλος του κυνηγίου είναι αναγνωρισμένος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφέρθηκε στον πολύ σπουδαίο ρόλο της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων στην πρόληψη και καταστολή της λαθροθηρίας, αναφέροντας επιγραμματικά τους 100.000 ελέγχους, τα 3.650.000 χιλιόμετρα επιτήρησης και 5.000.000 περιπολίας ετησίως, Τονίστηκε, επίσης, ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι δαπάνες για την επίτευξη αυτού του έργου, που κοστίζει ακριβά προέρχονται αποκλειστικά από τους κυνηγούς, χωρίς απολύτως καμία επιβάρυνση του δημοσίου η άλλη χορηγία. Τέλος υπογράμμισε την μεγάλη συμβολή στην οικονομία που προέρχεται από την κυνηγετική δραστηριότητα, τις μετακινήσεις των κυνηγών, τη διαμονή τους σε απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου στην άγονη τουριστική περίοδο κ.λ.π.

Κατά τις ομιλίες όλων των παρευρισκομένων, τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους η κοινή διαπίστωση ότι οι κυνηγοί πρέπει να θεωρηθούν προστάτες του περιβάλλοντος, λόγω του εξαιρετικά σημαντικού έργου θηροφύλαξης, αναβάθμισης και προστασίας περιβάλλοντος, που επιτελούν με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταικούρας Χρήστος, ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Παπαδόπουλος Μιχαήλ και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σκορδάς Αθανάσιος, καθώς και οι Βουλευτές:

- από τη Ν.Δ. η Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και Βουλευτής Ιωαννίνων κα Ασημακοπούλου Άννα, ο κ. Γεώργιος Βλάχος Βουλευτής Αττικής, ο κ. Ευάγγελος Μπασιάκος Βουλευτής Βοιωτίας και πρώην Υπουργός ΥΠΑΑΤ, ο κ. Μπούρας Αθανάσιος Βουλευτής Αττικής και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, ο κ. Ντινόπουλος Αργύρης Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Παυλόπουλος Προκόπης Βουλευτής Α’ Αθηνών και πρώην Υπουργός Εσωτερικών, και η Ευροβουλευτής κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Επίσης, παρευρέθηκαν και ο κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος πρώην Βουλευτής Φθιώτιδος & πρώην Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , ο κ. Νικόλαος Καντερές πρώην Βουλευτής Αττικής, ο κ. Κων/νος Κιλτίδης πρώην Βουλευτής Κιλκίς και πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

- Από το ΠΑΣΟΚ η Ευρωβουλευτής κα Συλβάνα Ράπτη, ο κ. Γιάννης Κουτσούκος Βουλευτής Ηλείας και ο κ. Χρήστος Γκόγκας Βουλευτής Άρτας.

- Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κουρουμπλής Παναγιώτης Βουλευτής Β’ Αθηνών και ο Αλέξιος Μητρόπουλος Βουλευτής Αττικής.

- Από το ΚΚΕ o κ. Παφίλης Αθανάσιος Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

-Από το ΛΑΟΣ ο Ευρωβουλευτής κ Νικόλαος Σαλαβράκος. και ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Οδυσσέας Βουδούρης Β’ Αθηνών.

- Εκπρόσωπος του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, της κας. Όλγας Κεφαλογιάννη Υπουργού Τουρισμού και τέλος ο Διευθυντής Γραφείου του Βουλευτή Αττικής και Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου της ΝΔ κ. Μάκη Βορίδη.

-Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και Περιφέρειες: Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Εμμανουήλ Αγγελάκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ Νικόλαος Καλογερής και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κ. Γεώργιος Αρσένης.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Εσωτερικών κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Παναγιώτης Βασιλείου, ο Αντιπρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Αλέκος Κόκκαλης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών του ΥΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο Διευθυντής της Δ/νσης Δασών Αν. Αττικής κ. Αναστάσιος Καλπαξίδης, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι της Κ.Σ.Ε. και της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. κ. Ηλίας Θεοδωράτος, κ Ηλίας Μπεκιάρης, κ. Δημήτριος Καλαμίδας και Δημήτριος Πεπελάσης.

Όλες οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθησαν σε αυτή την εκδήλωση, ευχαριστούν ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και στηρίζουν το έργο μας.

 

 

 SAK 0470

  SAK 0398

  SAK 0523

  

SAK 0492

SAK 0568

    SAK 0576

 

SAK 0580

 

SAK 0589

 

SAK 0595

 

SAK 0600

 

 SAK 0609

 

SAK 0618

  SAK 0632

 

 SAK 0644

 

SAK 0645

 

SAK 0656

 

SAK 0661

 

SAK 0671

 

SAK 0692

 

SAK 0696