Κοσμοσυρροή σημειώθηκε στο περίπτερο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος στα πλαίσια της έκθεσης Outdoor expo2014. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η προσέλευση των κυνηγών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας ήταν αθρόα και συνεχής, καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της έκθεσης.

Η μαζική προσέλευση των επισκεπτών είναι η καλύτερη απόδειξη της τεράστιας συμβολής της κυνηγετικής δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας, μέσω του εμπορίου κυνηγετικών ειδών, όσο και των χιλιάδων εξορμήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα. Το σύνολο αυτών των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το κυνήγι, στηρίζουν την οικονομία και δίνουν μια ανάσα ζωής, τόσο στην ύπαιθρο, που έχει τόσο ανάγκη, όσο και στα αστικά κέντρα.

Στο περίπτερο της Κ.Σ.Ε. και της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε η προσέλευση των επισκεπτών ήταν καθημερινή και πολυπληθής. Οι κυνηγοί από όλη τη χώρα είχαν την ευκαιρία να μας πουν τη γνώμη τους και τους προβληματισμούς τους για τις περιοχές που κυνηγάνε, καθώς και να λάβουν μέρος στην κλήρωση της ΚΣΕ για να κερδίσουν πλούσια δώρα.   Επίσης, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους άνθρωποι της Κ.Σ.Ε. και της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις για το κυνήγι αλλά και για τις ενεργείς και τους αγώνες των Κυνηγετικών Οργανώσεων για την συνέχιση και βελτίωση του κυνηγίου στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η ομιλία του προέδρου της Κ.Σ.Ε., κ. Νίκου Παπαδόδημα, που δόθηκε στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα: ‘’Η κοινωνικό-οικονομική διάσταση του κυνηγιού’’, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014. Η ομιλία του προέδρου αφορούσε τη διαχρονική αξία του κυνηγίου ως παράδοση και ως συνδετικός κρίκος του κοινωνικού ιστού αλλά και τα σημαντικά οικονομικά οφέλη του κυνηγίου για την ελληνική ύπαιθρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν με την παρουσία πλήθους επισήμων και εκπρόσωπων φορέων και συλλόγων. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου, ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, η κα Συλβάνα Ράπτη, Ευρωβουλευτής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Αθανάσιος Παφίλης, ο κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και πρώην Υφυπουργός Υγείας, Δημήτριος Τσουκαλάς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αναστάσιος Λιάσκος Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού, Γεώργιος Αρσένης Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής, Νικόλαος Καντερές Πρώην βουλευτής Αττικής, Κωνσταντίνος Δημόπουλος Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους κυνηγούς που επισκεφτήκαν το περίπτερο μας, ενημερώθηκαν για τις δράσεις μας, είπαν την γνώμη τους για την περιοχή που κυνηγάνε και συμμετείχαν στην κλήρωση των δώρων.