Εντυπωσιακή προσέλευση Πολιτικών, με μέλη της Κυβέρνησης, μέλη της Βουλής, πρώην Υπουργών και Βουλευτών, εκπροσώπων του νομικού κόσμου και άλλων φορέων, σημειώθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 6-4ου-2016.
Η προσέλευση αυτή αποδεικνύει περίτρανα τη μεγάλη σημασία που αποδίδει το σύνολο της κοινωνίας μας στην κυνηγετική δραστηριότητα η οποία, πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα στοχεύει στην προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος.
Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση ενημερώθηκαν, τόσο από τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Ν. Παπαδόδημα, όσο και από τον Πρόεδρο της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος κ. Ν. Σταθόπουλο, με αριθμούς και επίσημα στοιχεία για το πολύ σημαντικό έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων, για την αποτελεσματικότητα της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, για την πολύ μεγάλη συμβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα στην περιφέρεια και για το ρόλο του κυνηγίου στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.
Τονίστηκε ότι όλες οι ενέργειες και δράσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους ίδιους τους κυνηγούς, χωρίς να επιβαρύνονται κρατικοί πόροι, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.   
Κατά τις τοποθετήσεις των ομιλητών από όλα τα πολιτικά κόμματα, τονίστηκε ιδιαίτερα η κοινή διαπίστωση ότι οι κυνηγοί είναι προστάτες του περιβάλλοντος, ότι το έργο της  θηροφύλαξης είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πρόληψη και καταστολή της λαθροθηρίας, καθώς επίσης, ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις είναι θεσμικά συνεργαζόμενες με το κράτος και το έργο τους στοχεύει στην αναβάθμιση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αειφορική διαχείριση φυσικών πόρων της χώρας. 
Επιπλέον, οι ομιλητές τόνισαν ιδιαίτερα ότι στον Εθνικό διάλογο για το κυνήγι, που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, πρέπει να γίνει πλήρης ενημέρωση για την πραγματικότητα του κυνηγίου και η συζήτηση να βασίζεται σ’ αυτή τη γνώση.
Τέλος, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι όλοι οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες των κυνηγών και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος προς όφελος του περιβάλλοντος, προσπάθειες, δράσεις και έργο που πραγματοποιούνται με το ισχύον νομικό και διοικητικό καθεστώς. 
 
 
ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
Ο κ. Λεβέντης Βασίλειος Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Πολάκης Παύλος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, ο κ. Μπαλάφας Ιωάννης Υφυπουργός Εσωτερικών Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Ο Υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδης χαιρέτησε την εκδήλωση με επιστολή του. 
Από το ΣΥΡΙΖΑ η κα Καρακώστα Ευαγγελία Βουλευτής Β΄ Πειραιώς, ο κ. Κάτσης Μάριος Γραμματέας Βουλής και Βουλευτής Θεσπρωτίας, ο κ. Μπγιάλας Χρήστος Βουλευτής Γρεβενών, και ο κ. Φάμελλος Σωκράτης Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης.
Από τη Ν.Δ. ο κ. Σκρέκας Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και Βουλευτής Τρικάλων, η κα Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς, η κα Αραμπατζή Φωτεινή Βουλευτής Σερρών, η κα Ασημακοπουλου Άννα Μισέλ Βουλευτής Β Αθηνών, ο κ. Βλάχος Γεώργιος Βουλευτής Αττικής, ο κ. Βορίδης Μάκης Μαυρουδής Βουλευτής Αττικής, ο κ. Γεωργαντάς Γεώργιος Βουλευτής Κιλκίς, ο κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος Βουλευτής Έβρου, η κα Καραμανλή Άννα Βουλευτής Β΄ Αθηνών, ο κ. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς, ο κ. Κεδίκογλου Σίμος Βουλευτής Εύβοιας, ο κ. Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Λάρισας, ο κ. Μπουκώρος Χρήστος Βουλευτής Μαγνησίας, ο κ. Μπούρας Αθανάσιος Βουλευτής Αττικής, ο κ. Τσιάρας Κωνσταντίνος Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βουλευτής Καρδίτσας, ο κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης Βουλευτής Λασιθίου και ο κ. Καββαδάς Αθανάσιος Βουλευτής Λευκάδας, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση με επιστολή του. 
Επίσης, από τη Ν.Δ παρευρέθησαν και ο κ. Κιλτίδης Κωνσταντίνος πρώην Υφυπουργός Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ Τροφίμων, ο κ. Σταύρου Απόστολος πρώην Υφυπουργός Γεωργίας, και ο κ. Φώλιας Χρήστος πρώην Υπουργός Ανάπτυξης και πρώην Ευρωβουλευτής,  η κα Κράτσα Ρόδη Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πρώην Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Σταμενίτης Διονύσης  πρώην Βουλευτής Πέλλης, η κα Σταυρινούδη Σόδη Μαρία πρώην Βουλευτής Χίου και ο κ. Καντερές Νικόλαος πρώην Βουλευτής Αττικής.
Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανιάτης Ιωάννης ως εκπρόσωπος  της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κας Φώφης Γεννηματά και Βουλευτής Αργολίδος, πρώην Υπουργός ΥΠΕΚΑ, ο κ. Κουτσούκος Ιωάννης Βουλευτής Ηλείας, ο κ. Μωραΐτης Θάνος πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και η κα Αντωνίου Τόνια μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Από το ΚΚΕ ο κ. Παφίλης Αθανάσιος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών.
Από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο κ. Κατσίκης Κωνσταντίνος  Βουλευτής Αττικής. 
Επίσης, παρευρέθησαν ο κ. Κορασίδης Μόσχος, Γραμματέας Τομέα Ανάπτυξης Υπαίθρου από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ - ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δημόπουλος Φαίδων Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου του κ. Βορίδη, ο κ. Πλούμης Εμμανουήλ, Στρατηγός και Διοικητής Οικονομικής Αστυνομίας, ο κ. Τσίγκας Κωνσταντίνος, Πυραγός Πυροσβεστικής, ο κ. Παπαδιάς Γεώργιος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων, ο κ. Ντινόκας Δημήτριος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Συντονιστής Εθνικού Διαλόγου για το κυνήγι και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών, ο κ. Γουρδομιχάλης  Γρηγόρης Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών – Πειραιώς, ο κ. Ευσταθιάδης Νικόλαος πρώην Διευθυντής Ανάπτυξης Δασικών Πόρων, και ο κ. Πεταμίδης Ιωάννης πρώην Διευθυντής Δασών Αττικής, καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι της Κ.Σ.Ε. και της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. ο κ. Ηλίας Θεοδωράτος, ο κ. Δημήτριος  Καλαμίδας και ο κ. Ηλίας Μπεκιάρης.
Όλες οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση, ευχαριστούν ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες.