Απάντηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

στους ανυπόστατους ισχυρισμούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος

σχετικά με τον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι.

 

Η απόφαση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που εκπροσωπεί όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις με τα 200.000 μέλη τους, να διακόψει τη συμμετοχή μας στον προσχηματικό Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι ταρακούνησε τους «κύκλους του Υπουργείου», προφανώς του Υπουργού Αναπληρωτή, σε τέτοιο βαθμό, που για μια ακόμη φορά εξέδωσαν ένα ανυπόγραφο κείμενο γεμάτο ανακρίβειες, παραπλανητικούς ισχυρισμούς αλλά και απαράδεκτες, έως συκοφαντικές, κατηγορίες κατά της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Και αντί οι «κύκλοι του Υπουργείου» να διακινούν παραπλανητικούς ισχυρισμούς προς τα μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος ο Αναπλ. Υπουργός θα έπρεπε να εξηγήσει και να απαντήσει στο γεγονός ότι, η διαδικασία που ο ίδιος εμπνεύσθηκε και οργάνωσε, κατηγορήθηκε από σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες, ως ατελέσφορη, αδιέξοδη και πλήρως ανοργάνωτη!
Πριν η Κ.Σ.Ε. αποχωρήσει από την τελευταία φάση του προσχηματικού «Εθνικού Διαλόγου», με τον ένα ή άλλο τρόπο είχαν αποφύγει να συμμετάσχουν ή είχαν αποχωρήσει από αυτόν, τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι ακαδημαϊκοί καθηγητές, διάφορες Δασικές Υπηρεσίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις και λοιποί φορείς.
Με ευθύνη του Υπουργείου η Κ.Σ.Ε. είχε απομείνει να συζητά με έναν «αχταρμά» οργανώσεων που μισούν και αποστρέφονται τον κόσμο των κυνηγών, όχι για βελτιωτικές παρεμβάσεις επί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, αλλά για την πραγματοποίηση των στόχων της ουσιαστικής κατάργησης του κυνηγίου.
Ο Αναπλ. Υπουργός χρησιμοποίησε εσκεμμένα ένα ετερόκλητο πλήθος φορέων, οργανώσεων και οργανισμών, που καθιστούσε αδύνατη την παραγωγή του οποιουδήποτε έργου ή της οποιασδήποτε συναίνεσης.
Είναι σαφές ότι οι «κύκλοι του Υπουργείου» θέλουν, πάση θυσία, να διασπάσουν το απόλυτα αρραγές μέτωπο των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων. Είναι προφανές ότι τους δημιουργεί πανικό το γεγονός ότι η Κ.Σ.Ε. εκπροσωπεί περίπου το 99% των κυνηγών της χώρας! Τους προκαλεί πανικό η ομοψυχία μας, οι επιστημονικές και ειδικές μας γνώσεις, η συσπείρωσή μας, η δικαιολογημένη μαχητικότητά μας, η δημόσια και εκτενής ενημέρωσή μας προς την κοινωνία και τους φορείς σε όλη την Ελλάδα, η ενημέρωση που ανοικτά και δημόσια δίνουμε σε όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ανεξάρτητα των πολιτικών θέσεων του καθενός, η συνεργασία μας με Πανεπιστήμια και εξειδικευμένα στο περιβάλλον ιδρύματα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η αναγνώριση του έργου μας σε διεθνή συνέδρια, ημερίδες και διασκέψεις, κ.λ.π., κ.λ.π.
Αλήθεια από πού συμπεραίνουν οι «κύκλοι του Υπουργείου» ότι η αποχώρησή μας απ’ τον Εθνικό Διάλογο είναι «προσχηματική»; Ούτε προσχήματα, ούτε έμμονες ιδέες χρησιμοποιούμε!
Αλήθεια πότε όρισε ο Υπουργός Αναπληρωτής και δήθεν πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κ.Σ.Ε.; Κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015 τον Πρόεδρο συνάντησε μια και μόνο φορά και μία άλλη φορά μαζί με -4- Προέδρους των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, αφού του γνωρίσαμε του Υπουργού ότι σε κάθε περίπτωση θα πάμε να τον συναντήσουμε την τάδε του μήνα! Έκτοτε και μέχρι σήμερα παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματά μας και για ιδιαίτερα φλέγοντα ζητήματα, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση!
Αλήθεια που βασίζεται η δήλωση ότι «η Κ.Σ.Ε. θέλει να είναι ο αποκλειστικός συνομιλητής του Υπουργείου σε θέματα κυνηγίου και μάλιστα με αδιαφανείς επαφές;» Ο συκοφαντικός αυτός ισχυρισμός πως αποδεικνύεται; Θα θέλαμε μια απάντηση.
Η Κ.Σ.Ε. δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατικού διαλόγου, διότι η επί δεκαετίες διαδικασία που ακολουθεί τόσο στις εσωτερικές της όσο και στις δημόσιες ενέργειές της είναι απόλυτα νόμιμες και εξόχως διαφανείς και δημοκρατικές.
Και επειδή ακριβώς «λογοδοτεί» καθημερινά στον κόσμο των χιλιάδων κυνηγών που αντιπροσωπεύει και αυθεντικά εκφράζει, δεν θα χρειασθεί ποτέ να «απολογηθεί» γιατί έκανε πράξη την καθολική απαίτησή τους, για τερματισμό αυτής της κοροϊδίας.

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

         ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ                                                                                      ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

     Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

      Κυνηγετικών Οργανώσεων (F.A.C.E.)

        Συνημμένο αρχειο