Κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Αναπληρωτή Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος,

 συζητήθηκε το περιεχόμενο της Ρυθμιστικής Απόφασης για τη θήρα 2016-2017.

 

 Η νέα Ρυθμιστική ακολουθεί την περσινή με ελάχιστες, και όχι σημαντικές αλλαγές, όπως αναφέρουμε παρακάτω αναλυτικά.

   Η επανάληψη στην ουσία της περσινής Ρυθμιστικής αποτελεί σημαντική επιτυχία μας και οφείλεται στα εξής:


1. Στη μεγάλη κινητοποίηση και δραστηριοποίηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, των Κυνηγετικών Συλλόγων και μεμονωμένων κυνηγών που απέδειξαν την αδιάσπαστη ενότητά μας, το συμπαγές μέτωπο και την ομοψυχία μας, παρά τις προσπάθειες κάποιων να μας διασπάσουν. Η επανάληψη της περσινής Ρυθμιστικής είναι νίκη των 200.000 κυνηγών


2. Στα αδιάσειστα επιστημονικά, νομικά και πραγματικά επιχειρήματά μας που απαντούσαν πειστικά στις όποιες προτάσεις των αντικυνηγών και των όποιων φορέων και προσώπων που εκφράζουν απόψεις χωρίς να έχουν καμία σχετική γνώση.


3. Στο γεγονός ότι ο κ. Υπουργός Αναπληρωτής αφού έλαβε υπόψη του τις διάφορες προτάσεις κατέληξε στην ουσιαστική επανάληψη της περσινής Ρυθμιστικής. Τον ευχαριστούμε γι’ αυτή την απόφασή του και δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά ότι είμαστε στη διάθεσή του για εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία προς όφελος του περιβάλλοντος που αποτελεί κοινό μας στόχο.


4. Στη στάση και τις ενέργειες των έξι (6) πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη της επανάληψης της περσινής Ρυθμιστικής με ιδιαίτερη μνεία και έμφαση των παρεμβάσεων Υπουργών και Βουλευτών των κομμάτων της Κυβέρνησης, των οποίων η βοήθεια ήταν εξόχως σημαντική.


5. Στην απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών και στην ουσιαστική βοήθεια της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης, Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος που είναι η αρμόδια για τη Ρυθμιστική Απόφαση Υπηρεσία.


  Οι διαφορές σε σχέση με την περσινή Ρυθμιστική είναι:

α) αύξηση του ορίου κάρπωσης του αγριογούρουνου από 5 σε 6 άτομα και στην Πελοπόννησο και Εύβοια ακόμη μεγαλύτερη,
β) μείωση κατά 10 ημέρες της περιόδου θήρας της ασπρομετωπόχηνας,
γ) κυνήγι αλεπούς, χωρίς σκύλο, από 20 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτέμβρη και στις υπόλοιπες περιοχές εκτός των ζωνών διάβασης
δ) περιορισμένη χωρικά και για ένα μόνο έτος, απαγόρευση της Πετροπέρδικας στην περιοχή του Χελμού.


  Η επιτυχία του τρόπου λειτουργίας και της πολυμέτωπης και μαχητικής δραστηριοποίησης των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων αποτελεί προηγούμενο που θα συνεχίσουμε όποτε και όταν χρειασθεί εκ νέου διότι αυτό είναι το όπλο των 200.000 κυνηγών!

 

Συνημμένο αρχείο