Εντυπωσιακή ήταν, για μία ακόμα φορά, η προσέλευση του πολιτικού προσωπικού της χώρας, στην επετειακή εκδήλωση που κάθε χρόνο πραγματοποιούν από κοινού η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος για τη νέα χρονιά.

 

Μέλη της Κυβέρνησης, Βουλευτές, πρώην Υπουργοί, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Δασικής Υπηρεσίας και άλλων φορέων, προσήλθαν στην εκδήλωση που έγινε στις 14-3-2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τιμώντας το έργο των 200.000 κυνηγών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, φρόντισαν με τις ομιλίες τους να καταθέσουν την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση τους, στο πλούσιο διαχειριστικό έργο και τις ποικιλόμορφες δράσεις που αναπτύσσουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής, θέτοντας στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος ένα μηχανισμό που χωροκατανέμεται σε όλη την επικράτεια.
Τόσο ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Ν. Παπαδόδημας, όσο και ο Πρόεδρος της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Ν. Σταθόπουλος, ενημέρωσαν και πάλι το πολιτικό ακροατήριο για τις φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων, αλλά και για το κόστος που θα μπορούσε να υπάρξει σε πολλά επίπεδα, αν διασαλευτεί το σημερινό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αειφόρο κυνηγετική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Το έργο της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, αλλά και η μεγάλη συμβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, ήταν δύο από τους άξονες που κυριάρχησαν σε όσες ομιλίες ακούστηκαν στον χώρο της εκδήλωσης.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. τόνισε με έμφαση ότι, όλες οι δράσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους ίδιους τους κυνηγούς, χωρίς να επιβαρύνονται κρατικοί πόροι, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας.

ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
Ο κ. Λεβέντης Βασίλειος, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Μεϊμαράκης Ευάγγελος, πρώην Πρόεδρος Βουλής, πρώην Πρόεδρος ΝΔ, πρώην Υπουργός Εθν.Άμυνας και Βουλευτής Β΄ Αθηνών, ο κ. Φάμελος Σωκράτης ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και ο κ. Μπαλάφας Ιωάννης, Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Επίσης, ως εκπρόσωποι κομμάτων οι κύριοι: α) Κατσαφάδος Κωνσταντίνος της ΝΔ, Βουλευτής Τρικάλων και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, β) Μανιάτης Ιωάννης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, Βουλευτής Αργολίδος και πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, γ) Παφίλης Αθανάσιος του ΚΚΕ, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, δ) Κατσίκης Κωνσταντίνος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Αττικής.
Από το ΣΥΡΙΖΑ η κα Βαγιωνάκη Ευαγγελία, Βουλευτής Χανίων, η κα Καρακώστα Εύη, Βουλευτής Β΄ Πειραιώς, ο κ. Μάρδας Δημήτριος, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, και ο κ. Μπγιάλας Χρήστος, Βουλευτής Γρεβενών.
Από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ η κα Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς, ο κ. Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής, ο κ. Βλάχος Χρήστος, Βουλευτής Αττικής, ο κ. Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς, ο κ. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας και πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας, ο κ. Δαβάκης Αθανάσιος, Βουλευτής Λακωνίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Δημοσχάκης Αναστάσιος, Βουλευτής Έβρου και επίτιμος Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. –Στρατηγός ε.α., ο κ. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδος και αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαϊας, ο κ. Κεδικογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας, ο κ. Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λαρίσης, η κα Μαρτίνου Γεωργία, Βουλευτής Αττικής, ο κ. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας, ο κ. Μπούρας Αθανάσιος, Βουλευτής Αττικής και πρώην Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, ο κ. Σκρέκας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Τρικάλων και Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο κ. Σταμάτης Δημήτριος, Βουλευτής Επικρατείας και ο κ. Στύλιος Γεώργιος, Βουλευτής Άρτης.
Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ η κα Χριστοφιλοπούλου Εύη, Βουλευτής Αττικής και πρώην Υφυπουργός Παιδείας.
Από το ΚΚΕ ο κ. Καραθανασόπουλος Νικόλαος, Βουλευτής Αχαϊας και τέλος, ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Θεοχάρης Χάρης.
Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρευρέθηκε ο κ. Καλογερής Νικόλαος Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης και ο κ. Πατούλης Γεώργιος, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Επίσης, παρευρέθηκε ο κ. Ανωμερίτης Γεώργιος, πρώην Υπουργός Γεωργίας και Πρόεδρος ΟΛΠ, ο κ. Φώλιας Χρήστος, πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Σταύρου Απόστολος, πρώην Υφυπουργός Γεωργίας, ο κ. Λιντζέρης Δημήτριος, πρώην Βουλευτής Β΄ Πειραιά, ο κ. Σταμενίτης Διονύσιος, πρώην Βουλευτής Πέλλης, , ο κ. Δημόπουλος Φαίδων, Δ/ντης πολιτικού γραφείου Βουλευτού κ. Βορίδη, ο κ. Στουραϊτης Γιώργος, Δ/ντης γραφείου Βουλευτού κ. Μάρδα, ο κ. Πλουμής Εμμανουήλ, Αντιστράτηγος ΕΛΑΣ – Κλαδάρχης Ασφαλείας, ο κ. Κορασίδης Μόσχος, Γραμματέας Τομέα Ανάπτυξης Υπαίθρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο κ. Παπαδιάς Γεώργιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων και οι κκ Δημόπουλος Κωνσταντίνος, Γεν. Δ/ντης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών, Βάκαλης Δημήτρης, Δ/ντης Προγραμματισμού & Δασικής Πολιτικής, Γκουντούφας Ευάγγελος από τη Δ/νση Προγραμματισμού & Δασικής Πολιτικής και Μπόκαρης Νίκος από τη Δ/νση Διαχείρισης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος, Σώκος Χρήστος από τη Δ/νση Δασικών Έργων & Υποδομών και ο κ. Πεταμίδης Ιωάννης, πρώην Δ/ντης Δασών Περιφέρειας Αττικής και ο νομικός Σύμβουλος της ΚΣΕ, κ. Θεοδωράτος Ηλίας.

Έστειλαν επιστολές και χαιρετισμούς η κα Γεννηματά Φώφη, Πρόεδρος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Κουτσούκος Ιωάννης, Βουλευτής Ηλείας, η κα Δούρου Ρένα, Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Αγοραστός Κων/νος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η κα Ράπτη Συλβάνα, πρώην Βουλευτής και Ευρωβουλευτής.
Όλες οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, εκπρόσωποι των οποίων παρευρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση, ευχαριστούν ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες.

 

Συνημμένο αρχείο

video