ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης 165390/590 (ΦΕΚ 1128/Β/28-3-2018),του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελλου, η οποία, λαμβάνοντας υπόψη, τόσο τις προτάσεις της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, όσο και τις προτάσεις των Δασικών Υπηρεσιών, προχώρησε σε ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος του υπερπληθυσμού του αγριόχοιρου, απαγορεύοντας την ελεύθερη βόσκηση.

 Με την Απόφαση αυτή, δίνει τρείς μήνες περιθώριο, σε όσους ασκούν εκτατική και ημισταυλισμένη χοιροτροφία, να την περιορίσουν εντός των σταυλικών κ.λπ. περιφραγμένων εγκαταστάσεών τους, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2018. Η πρακτική αυτή, όπως εφαρμόστηκε (ΦΕΚ Β΄ 2120/2013) τα προηγούμενα 10-15 χρόνια, μόνο προβλήματα δημιούργησε στην ελληνική ύπαιθρο, με την επακόλουθη αύξηση του πληθυσμού του αγριόχοιρου, από την αναπαραγωγή και διασταύρωση των ήμερων και άγριων χοίρων.
 Με την υπογραφή αυτής της Απόφασης, ο αρμόδιος Υπουργός αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την αποφασιστικότητά του για τη ριζική επίλυση θεμάτων.

 

Συνημμένο αρχείο