Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης που πάντα χαρακτήριζε τις δράσεις και τη δημόσια συμπεριφορά της, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας στέκεται αλληλέγγυα σε όλες τις προσπάθειες της Πολιτείας για μια ασφαλή και υγιή χώρα, για μια ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής όλων μας…
 Ωστόσο, αυτές τις κρίσιμες ώρες η Κ.Σ.Ε. αισθάνεται υποχρεωμένη να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κυνηγοί δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα που δεν θα είναι ούτε ΔΙΚΑΙΟ, ούτε και ΑΝΕΚΤΟ να παραγραφούν ή να περιφρονηθούν.
 Μετά το ολικό lockdown που κηρύχθηκε χθες, η Κ.Σ.Ε. υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους, όπως εκφράζονται από τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1), «…η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν…».
 Η αναγνώριση της θήρας ως «αθλήματος»,  εντάσσει αυτομάτως το κυνήγι και τους κυνηγούς  σε εκείνη την κατηγορία πολιτών που έχουν τη δυνατότητα ατομικής άσκησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους, με την προϋπόθεση, φυσικά, αποστολής του σχετικού SMS, που προβλέπεται για τους αθλούμενους πολίτες όλων των κατηγοριών.
 Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι, ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό του διάγγελμα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη «ελαστικότητας» ως προς την υπαίθρια άσκηση στο βουνό και στην ύπαιθρο.
 Θεωρώντας ως δεδομένο ότι το κυνήγι από τη φύση του ασκείται αποκλειστικά στην ύπαιθρο, και αποτελεί την πιο «μοναχική» από όλες τις γνωστές αθλητικές δραστηριότητες, η Κ.Σ.Ε. είναι σίγουρη ότι κάθε άλλη ανάγνωση πέρα από αυτή είναι λανθασμένη.
 Για όλα αυτά η Κ.Σ.Ε. έχει ενημερώσει από χθες τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ταγαρά, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχ/σης κρίσεων κ. Χαρδαλιά, τον Υφυπουργό Έρευνας & τεχνολογίας κ. Δήμα, τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκο και τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, χωρίς από την πλευρά τους να έχει υπάρξει η παραμικρή ένσταση ως προς την ένταξη του κυνηγίου και των κυνηγών στις επιτρεπόμενες «αθλητικές δραστηριότητες».
 Οι δηλώσεις του κ. Πέτσα που τοποθετούν το κυνήγι στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι τουλάχιστον ακατανόητες, καθώς το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Είναι σαφές ότι κάθε άθληση αποτελεί και ψυχαγωγική δραστηριότητα για τους ανθρώπους που την ασκούν.
 Σε κάθε περίπτωση, ρητή είναι η υποχρέωση των κυνηγών να αποστέλλουν εγκαίρως το απαραίτητο S.M.S, να τηρούν όλους τους κανόνες προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και να περιορίζουν τη δραστηριότητα τους εντός των ορίων του νομού κατοικίας τους.
 Για οτιδήποτε νεότερο υπάρξει από τις συνεχείς επαφές που πραγματοποιεί η Συνομοσπονδία με τους αρμόδιους φορείς, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.
 
Δείτε το βίντεο του προέδρου κ Αραμπατζή εδώ