«Ανυπόστατοι και άνευ κριτηρίων οι περιορισμοί για το κυνήγι, την παράκτια αλιεία και την αλιεία βυθού ειδικά στις νησιωτικές περιοχές τονίζει με Ερώτησή του ο Δ. Μπιάγκης»
Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης χαρακτηρίζει ως «ανυπόστατους, αναιτιολόγητους και άνευ κριτηρίων» τους περιορισμούς για το κυνήγι, την παράκτια αλιεία και την αλιεία βυθού ειδικά στις νησιωτικές περιοχές με σχετική Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

 Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής υποστηρίζει πως η άρση των περιορισμών θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα πολιτικά κριτήρια και να μην επιβάλλεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς δεν νοείται να επιτρέπεται το κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα ως «άθληση» και να απαγορεύεται το κυνήγι, το οποίο σύμφωνα με τους ισχύοντες Νόμους του κράτους και τον δασικό κώδικα (Ν.Δ. 86/89, άρθρο 251 παρ. 1) θεωρείται άθλημα (και οι πολίτες όλοι έχουν ενόψει περιορισμών το δικαίωμα να αθλούνται), όπως επίσης είναι και μία δραστηριότητα κατ’ εξοχήν «μοναχική». Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί ότι για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο (20-8-2020 έως 28-2-2021) οι κυνηγοί έχουν καταβάλλει όλες τις οικονομικές εισφορές τους προς το κράτος προκειμένου να εκδώσουν σχετική κυνηγετική άδεια και είναι επίσης δεδομένο ότι για το κυνήγι εκ φύσεως δεν προβλέπεται σχετική παράταση προθεσμία.
 Στην ίδια λογική συγκαταλέγεται και η παράκτια αλιεία αναψυχής, η οποία- σημειωτέον- για τους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών και δη των μικρών- αποτελεί καθημερινή ασχολία καθώς οι κάτοικοι έχουν μάθει να συνδέουν την επιβίωσή τους με το ψάρεμα.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο κ. Μπιάγκης αιτείται από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και προχωρήσουν στην έκδοση εγκυκλίου που θα επιτρέπει στους κυνηγούς και τους αλιείς να ασκούν τις δραστηριότητές τους και ενόψει lockdown.

 

Δείτε την ανακοίνωση εδώ