Το αίτημα της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας για άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού, που επιβλήθηκε στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη.  
 Ειδικότερα, η Αναφορά του κ. Μαραβέγια βασίζεται σε επιστολή της Ομοσπονδίας η οποία θεωρεί ακατανόητη την απόφαση της κυβέρνησης να κατατάξει το κυνήγι στις δραστηριότητες ψυχαγωγίας, παρότι ο Δασικός Κώδικας προβλέπει ότι «….η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ΄όλη την Επικράτειαν…». 
 Οι εκπρόσωποι των κυνηγών διαμαρτύρονται ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι άδικη απέναντι στην κυνηγετική οικογένεια, η οποία συνεισφέρει οικονομικά στο κράτος και διαχρονικά υπήρξε αρωγός στην προστασία της πανίδας και της χλωρίδας, καθώς επίσης στην αντιμετώπιση ζωοανθρωπονόσων (νόσος των πτηνών, ενεργητική και παθητική επιτήρηση της λύσσας) αλλά μέχρι και σήμερα στην προσπάθεια περιορισμού και διαχείρισης της νόσου της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η ευζωία των κυνηγετικών σκύλων, σε αντίθεση με τα κατοικίδια.
 Με την Αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα αναθεώρησης της συγκεκριμένης απόφασης ώστε το κυνήγι να εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. 
 
 Δείτε την αναφορά εδώ