Μετά την τελευταία ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη νέα απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών, υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στις περισσότερες άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρώπης γενικότερα, το κυνήγι αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται ως μία δραστηριότητα που ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, ή να ενοχοποιηθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού.
 Με βάση αυτό το αναμφισβήτητο δεδομένο, η εκ νέου απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών που εξαγγέλθηκε σήμερα από την κυβέρνηση, συνιστά παλινωδία και αποκτά χαρακτηριστικά μεροληψίας εις βάρος των χιλιάδων κυνηγών και των Οργανώσεων τους.
 Μετά τις διεξοδικές και αλλεπάλληλες ενημερώσεις που έχει κάνει η ΚΣΕ στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, είχαμε την ελπίδα και την απαίτηση για πιο ορθολογικές επιλογές ως προς το δικαίωμα άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας ΚΑΙ στη χώρα μας.
Ο έλεγχος και η επιβράδυνση μίας επιδημίας βασίζεται εν πολλοίς στην ικανότητα του κράτους να παρεμβαίνει εκεί που γεννιέται, διαδίδεται, μεταδίδεται και «τρέφεται» η επιδημία, με δράσεις στοχευμένες, αποτελεσματικές και όσο γίνεται πιο αποδεκτές από τον πληθυσμό. 
Η σημερινή αιφνιδιαστική παλινωδία ως προς το κυνήγι, απέχει πολύ από το να αποτελεί αναγκαίο και χρήσιμο «αντίβαρο».
Και δεν έχει γίνει σε καμία, σχεδόν, από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου οι κυνηγοί εξαιρούνται από τα οριζόντια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.
Η Κ.Σ.Ε. θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για να ευθυγραμμιστεί και η δική μας χώρα, με τη διεθνή πρακτική ως προς το κυνήγι…