Μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο αυτής της περιόδου, η ΚΣΕ είχε την πρώτη επαφή της με τον νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας – αρμόδιο για θέματα Θήρας – κ. Γιώργο Αμυρά, σε ένα ραντεβού που είχε ζητηθεί από την πρώτη ημέρα που ο κ. Αμυράς ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του.

 Την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γ. Αραμπατζής (Πρόεδρος ΚΣΕ) και Ν. Σταθόπουλος (Πρόεδρος Δ΄ ΚΟΣΕ), ενώ από πλευράς Υπουργείου συμμετείχε στη διαδικασία και ο Γενικός γραμματέας του κ. Αραβώσης.
 Όπως ήταν φυσικό και αυτονόητο, η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε υπό τη σκιά και το βάρος της δυσμενούς περιόδου που βιώνει το κυνήγι, εξαιτίας των αδικαιολόγητων περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη μετακίνηση των κυνηγών παντού στη χώρα.
 Ο κ. Αμυράς έδειξε απόλυτα ενήμερος για το κλίμα αγανάκτησης που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις των κυνηγών. Επανέλαβε όμως την πάγια θέση της Κυβέρνησης, ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.
 Πάντως, ο νέος Υφυπουργός φάνηκε να γνωρίζει και από προσωπικές εμπειρίες του, πόσο σημαντικό οικονομικό μέγεθος αντιπροσωπεύει η κυνηγετική δραστηριότητα και η επισκεψιμότητα των κυνηγών, για μειονεκτούσες περιοχές της ελληνικής υπαίθρου.
 Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά, με μια σειρά ζητήματα που έως τώρα είχαν βαλτώσει ως προς την πολιτική τους διαχείριση, αν και αποτελούν προτεραιότητες για την κυνηγετική δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας.
 Η ΚΣΕ επισήμανε προς τον κ. Αμυρά ότι, οι αρμοδιότητες επί του κυνηγίου είχαν έως τώρα αντιμετωπιστεί με έναν υποδεέστερο, ευκαιριακό και ατελέσφορο τρόπο στο Υπουργείο, κάτι που ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να αλλάξει επί των ημερών του.
 Αν και η απαγόρευση της μετακίνησης των κυνηγών ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση, οι δύο πλευρές είχαν ικανό χρόνο για να επεκταθούν και σε άλλα πάγια αιτήματα της ΚΣΕ, όπως - μεταξύ άλλων - η ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης της Θηροφυλακής από το «Πράσινο Ταμείο» και η αναγνώριση του εθελοντικού ρόλου των κυνηγών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.
 Η βούληση του νέου Υφυπουργού κ. Αμυρά να ορίσει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο το ραντεβού του με τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Οργανώσεων (κάτι που δεν γινόταν παλιότερα), αλλά και το περιεχόμενο των συνεργασιών που υποσχέθηκε στην ΚΣΕ, τον πιστώνουν με μια θετική αρχή στο Υπουργείο του.
 Ελπίζουμε ότι ανάλογη θα είναι και η συνέχεια.

Συνημμενο αρχείο

 

tilediaskepsi amyra