Τηλεδιάσκεψη για διάστημα μεγαλύτερο της μίας ώρας είχε χθες η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε πρώτος να ανταποκριθεί στο αίτημα που έχει υποβάλει η Συνομοσπονδία, προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

 Σε αυτήν την άμεση επαφή του με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, ο κ. Τσίπρας πλαισιωνόταν από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σ. Φάμελλο, ενώ στη συζήτηση έλαβαν μέρος Πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών της χώρας.
 Αν και η «ατζέντα» των δύο πλευρών είχε ως κύριο θέμα τους αναιτιολόγητους περιορισμούς που συνεχίζει να επιβάλει η κυβέρνηση στις μετακινήσεις των κυνηγών, με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Κ.Σ.Ε. διαπίστωσε ότι, ο κ. Τσίπρας ήταν ενημερωμένος και επιδίωξε ο ίδιος διεύρυνση της «θεματογραφίας», ακόμα και σε άλλα πιο σύνθετα θέματα, σχετιζόμενα με το κυνήγι και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.
 Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως «σκηνικό του παραλόγου» τη συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης για κυνηγούς και ψαράδες. «Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ανοίγει το εμπόριο, αλλά δεν ανοίγει το κυνήγι. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών, όμως σίγουρα είναι… εχθρός της κοινής λογικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
 Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποσαφήνισε ότι αυτή του η άποψη του δεν υπαγορεύεται από αντιπολιτευτικά κριτήρια, αλλά από μία ρεαλιστική ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας. «Δεν σας μιλάω έτσι, ούτε στηρίζω το αίτημα σας επειδή οι κυνηγοί είστε πολλοί, αλλά επειδή… έχετε δίκιο», τόνισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Με την πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του κ. Φάμελλου, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η Κ.Σ.Ε. βρήκαν την ευκαιρία να επεκταθούν και σε μία σειρά ζητήματα, που συνήθως διατηρούνται στο «σκοτάδι» της πολιτικής ζωής.
 Ο κ. Τσίπρας γνώριζε και αναφέρθηκε επί μακρόν ο ίδιος στην ανάγκη ενίσχυσης και χρηματοδότησης της θηροφυλακής, ενώ ζήτησε ενημέρωση από την Κ.Σ.Ε. και τις Ομοσπονδίες, για τις διαχειριστικές δράσεις που συνδέονται με τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων και την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων.
«Οι θεσμικές οργανώσεις και συλλογικότητες των κυνηγών, είναι μία χρήσιμη κοινωνική εφεδρεία για την υπεράσπιση και συνετή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος», ήταν το επιστέγασμα των απόψεων που κατέθεσε χθες ο κ. Τσίπρας, στη συνομιλία του με την Κ.Σ.Ε.

Συνημμένο αρχείο

 

me tsipra