Η μεγάλη αυτή προσέλευση από διάφορες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, την μεγάλη συσπείρωση των κυνηγών γύρω από τα θέματα που αφορούν το κυνήγι και τη μεγάλη τους συνεισφορά στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ιδιαίτερη σημασία για το κυνήγι έχει η παρουσία και το μήνυμα του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας       κ. Λαφαζάνη, κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης. Ένα ενθαρρυντικό μήνυμα του Υπουργού, προς πολλές κατευθύνσεις, για τη συνέχεια του κυνηγίου ως μια από τις καλλίτερες δραστηριότητες και αναγνώρισης του έργου των κυνηγών για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης τ. Υπουργοί και Βουλευτές από τη Ν.Δ. οι κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης. Αθανάσιος Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος και Νίκος Καντερές, από τους ΑΝΕΛ η κα Σταυρούλα Ξουλίδου και από το ΚΚΕ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και κυνηγός κ. Αθανάσιος Παφίλης.
Η μεγάλη παρουσία και συσπείρωση του κυνηγετικού κόσμου ήταν εντυπωσιακή κατά την παραδοσιακή κοπή της πίτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος που έγινε στην αίθουσα διαλέξεων του Εκθεσιακού κέντρου.
Οφείλεται στην ανησυχία του κυνηγετικού κόσμου για το μέλλον του κυνηγίου που θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες της νέας  Κυβέρνησης.
Ήταν δε έκδηλη η ανάγκη ενημέρωσης για τα σχέδια που έχει η Κ.Σ.Ε. αντιμετώπισης των όποιων εξελίξεων και η δήλωση όλων για την αμέριστη συμπαράσταση τους και συμμετοχή στις μελλοντικές μας αποφάσεις.
Η επιτυχία της Έκθεσης ήταν πρωτοφανής. Το μήνυμα προς τους αρμόδιους ξεκάθαρο:
Το κυνήγι είναι αυτό που εξασφαλίζει την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος.  
 
 

Η ΚΣΕ εκπροσωπεί 200.000 περίπου κυνηγούς που είναι οργανωμένοι σε 253 Κυνηγετικούς Συλλόγους και 7 Κυνηγετικές Ομοσπονδίες. Η ακριβής δομή τους απεικονίζεται στο οργανόγραμμα και το χάρτη των κυνηγετικών περιφερειών.

Οργανόγραμμα Κυνηγετικών Οργανώσεων

Χάρτης ΚΣΕ

Τα καταστατικά των Κυνηγετικών Οργανώσεων αν και συντάχθηκαν αρκετά χρόνια πριν παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα θέτοντας στόχους και  υποχρεώσεις στις κυνηγετικές οργανώσεις που ακόμα και σήμερα πολλοί από τους λεγόμενους προστάτες της φύσης θα ζήλευαν.

Η έγκριση των καταστατικών αυτών από το αρμόδιο Υπουργείο αποτελεί την έναρξη της επίσημης και νομικά κατοχυρωμένης αναγνώρισης του θεσμικού ρόλου των κυνηγετικών οργανώσεων, ως συνεργάτες του αρμόδιου Υπουργείου σε θέματα θήρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Σ.Ε απαρτίζεται από 12 μέλη, εκ των οποίων τα 7 είναι οι πρόεδροι των 7 Κυνηγετικών Ομοσπονδιών της χώρας, και τα 5 είναι: ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ταμίας και ο Σύμβουλος, οι οποίοι εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση και η θητεία τους είναι διετής

Μέλη Δ.Σ.
Βιογραφικό Προέδρου ΚΣΕ

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΚΣΕ) είναι το ανώτατο όργανο των Κυνηγετικών Οργανώσεων της χώρας, αναγνωρισμένο και συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και εδρεύει στην Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1969, εκπροσωπεί περίπου 200.000 κυνηγούς και έχει ως βασικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ΚΣΕ έχοντας από το νόμο αναγνωρισμένο θεσμικό ρόλο και παρακολουθώντας τις εξελίξεις τις σχετικές με το περιβάλλον και το κυνήγι σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (νομικό πλαίσιο, ευρωπαϊκό δίκαιο, επιστημονικές μελέτες, παρακολούθηση πληθυσμών των θηρευσίμων και μη ειδών, κλπ) διαμορφώνει τη θηραματική πολιτική την οποία εισηγείται κάθε χρόνο προς την πολιτεία, όπως και τα σχετικά με αυτή μέτρα.

Η ΚΣΕ ως Οργάνωση της οποίας κύριος στόχος είναι η βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις με αποδέκτη το φυσικό περιβάλλον της χώρας για τη διατήρηση της άγριας ζωής, την προστασία της φύσης, τη δημιουργία και ανάπλαση των βιοτόπων προς όφελος της βιοποικιλότητας και εντάσσει την κυνηγετική δραστηριότητα στις απαιτήσεις της αειφορικής χρήσης των φυσικών πόρων, σε αντίθεση με άλλες «περιβαλλοντικές» οργανώσεις των οποίων κύριο έργο αποτελεί η δημιουργία βιομηχανίας μελετών η οποία, εξασφαλίζει νομίμως, πόρους πολλών ευρώ, χωρίς άμεσες δράσεις για τη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Σκοπός