Μόνο ως γελοιότητα μπορεί να εκληφθεί η προσπάθεια εμφάνισης των κυνηγών σε ρόλο ακούσιων ή εκούσιων εμπρηστών δασών, όπως έγινε τις προάλλες από ορισμένους «δημοσιογράφους».
 Καμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας μας δεν έχει καταγράψει ποτέ κάτι τέτοιο και είναι απορίας άξιον γιατί κάποιοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να παράγουν και να αναπαράγουν μια τέτοια υπόνοια.
 Είναι στους πάντες γνωστό πως στον χρόνο εκδήλωσης των μεγάλων δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας, ουδεμία κυνηγετική δραστηριότητα διεξάγεται σε δασικές και ορεινές  εκτάσεις, γιατί αυτό απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία.
 Σύμφωνα με την επίσημη Ρυθμιστική κυνηγίου που ισχύει όλες τις τελευταίες δεκαετίες, το κυνήγι σε δασικές και ορεινές εκτάσεις της χώρας μας αρχίζει πάντα ΜΕΤΑ την 15η Σεπτεμβρίου, κάτι που προφανώς κάποιοι αγνοούσαν όταν κατασκεύαζαν το «παραμύθι» τους.
 Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, όμως, οι δασικές πυρκαγιές παύουν να απασχολούν τη χώρα μας.  Μετά από αυτήν την ημερομηνία, δασικές πυρκαγιές ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ να εκδηλώνονται!
 Το εφεύρημα που προσπαθεί να εντάξει και τους κυνηγούς στις αιτίες εκδήλωσης μίας δασικής φωτιάς, δεν είναι μόνο γελοίο, είναι  και σκόπιμα παραπλανητικό.
 Συνιστά και ύβρη απέναντι στους εκατοντάδες κυνηγούς και στους Συλλόγους τους, που κάθε καλοκαίρι βρίσκονται εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την δασοπυρόσβεση, όπως ακριβώς συνεχίζει να συμβαίνει και αυτή τη στιγμή στον Έβρο.