Μέσα ενημέρωσης, που ΔΗΘΕΝ έκαναν δημοσιογραφία, παρουσίασαν τις προάλλες μία ΔΗΘΕΝ έρευνα, που προσπαθούσε να παρουσιάσει και τους κυνηγούς ως ΔΗΘΕΝ ακούσιους ή εκούσιους εμπρηστές δασών.
 Το «χαστούκι» στους εμπνευστές αυτής της ηχηρής συκοφαντίας ήρθε από τον ίδιο τον συντάκτη της έρευνας, που συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να διαστρέψουν και να παραποιήσουν…
 Πρόκειται για τον Αντιστράτηγο – Υπαρχηγό Π.Σ. ε.α και νομικό Ανδριανό Γκουρμπάτση, με τον οποίο επικοινώνησε η Κ.Σ.Ε. και έθεσε υπόψη του όλες αυτές τις διαστρεβλώσεις που γίνονταν, εν ονόματι της εξαιρετικής ερευνητικής μελέτης που έχει συντάξει για το προφίλ των εμπρηστών δασών.
 Ο τέως Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Γκουρμπάτσης, με δημόσια δήλωσή του έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι σε όσους προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν με τόσο ανοίκειο τρόπο την έρευνα του: 
 «Η προσπάθεια εμφάνισης των κυνηγών ως ακούσιων ή εκούσιων εμπρηστών δασών, όπως εμφανίστηκε τις προάλλες, είναι ύποπτη! Δηλώνω απερίφραστα ότι ουδέποτε έως σήμερα έχει συλληφθεί κυνηγός για τέλεση του αδικήματος εμπρησμού δάσους, έστω και από αμέλεια. Αντίθετα, μόνο προσφορά…»
 Θα… κοκκινίσει άραγε κανένας «δημοσιογράφος» για τον τρόπο που παραποίησε την έρευνα – μελέτη του τ. Υπαρχηγού Π.Σ. Γκουρμπάτση;
 Θα αισθανθεί κανείς ντροπή για την προσπάθεια ενοχοποίησης των κυνηγών;
 Δεν το πιστεύουμε. Αντιθέτως, ούτε τη διάψευση του τέως αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, μάλλον δεν θα δούμε δημοσιευμένη κάπου.