«Οι εκπρόσωποι του λαού έχουν χρέος να συντηρούν δεσμούς εμπιστοσύνης
με τους πολίτες, να αφουγκράζονται τις προσδοκίες και τα «θέλω» τους, 
αλλά και να γεφυρώνουν τα χάσματα αποξένωσης που συχνά δημιουργούνται 
μεταξύ διοικούντων και διοικούμενων».
 Με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γ. Αραμπατζής, απευθυνόμενος στο πολυπληθές και… διακομματικό ακροατήριο των πολιτικών εκπροσώπων, που πριν λίγες ημέρες προσήλθαν μαζικά στην κοινή επετειακή εκδήλωση της Συνομοσπονδίας και της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, επ’ ευκαιρία του νέου χρόνου. 
 Νυν και τέως υπουργοί, δεκάδες βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και  της τοπικής αυτοδιοίκησης γέμισαν την αίθουσα της εκδήλωσης, αναγνωρίζοντας το ειδικό κοινωνικό βάρος και τη «δυναμική» που αντιπροσωπεύουν οι επίσημες  Κυνηγετικές Οργανώσεις, όπως και ο κόσμος των χιλιάδων κυνηγών που συσπειρώνουν και εκπροσωπούν.
 Μάλιστα, η βούληση της πολιτικής τάξης να τιμήσει την εκδήλωση στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, εκφράσθηκε με τρόπο χαρακτηριστικό τόσο από την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εκτός από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο και για τη θήρα, κ. Γ. Αμυρά, η κυβέρνηση φρόντισε να εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Κώτσηρα, όπως και από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ε. Αυγενάκη.
 Η αντιπροσωπεία των Υπουργών πλαισιώνονταν από τους βουλευτές της Ν.Δ. κα Θ. Αυγερινοπούλου, κ. Γ. Βλάχο, κ. Α. Δημοσχάκη, κα Α. Καραμανλή, κα Ο. Κεφαλογιάννη, κ. Α. Κουτσούμπα, κ. Ι. Παππά, κ. Ι. Πασχαλίδη και κ. Μ. Χρυσομάλλη.
 Την αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσώπησαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Φάμελλος μαζί με τον συνάδελφο του κ. Ι. Μπαλάφα, ενώ από πλευράς ΚΙΝΑΛ παρόντες ήταν οι βουλευτές κ. Γ. Μουλκιώτης, κ. Κ. Σκανδαλίδης και κ. Χρ Γκόγκας. Από το ΚΚΕ παρών ήταν ο βουλευτής κ. Ν. Καραθανασόπουλος, ενώ η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» εκπροσωπήθηκε από την υποψήφια βουλευτή κα Α. Τσουκαλά.
 Δεκάδες, φυσικά, ήταν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από ολόκληρη τη χώρα, με προεξάρχουσα την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη.
 Τόσο ο Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Γ. Αραμπατζής, όσο και ο Πρόεδρος της Δ ́ ΚΟΣΕ, κ. Φ. Τρακάκης, ενημέρωσαν το πολιτικό ακροατήριο για τις περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων και για τα μεγέθη της κυνηγετικής δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία.
 Ο κ. Αραμπατζής άδραξε, μάλιστα, την ευκαιρία για να πληροφορήσει και… να προβληματίσει τους εκπροσώπους των κομμάτων γύρω από τελευταίες εξελίξεις, με έμφαση στην τελική θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το κυνήγι, αλλά και για τις «προκλήσεις» που παραμένουν ανοιχτές και αναμένουν πολιτική διευθέτηση, όπως ο νόμος για τα κατοικίδια ζώα.
 Σε ένα είδος απάντησης ως προς τις επισημάνσεις και τις αιτιάσεις του προέδρου της ΚΣΕ, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και της πολιτικής ζωής, φρόντισαν με τις ομιλίες τους να καταθέσουν την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση τους, στο πλούσιο έργο και τις ποικιλόμορφες δράσεις που αναπτύσσουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής.
 (Ολόκληρη η ομιλία του προέδρου της ΚΣΕ, όπως και οι τοποθετήσεις του αρμόδιου Υπουργού και των πολιτικών εκπροσώπων, βρίσκονται αναρτημένες στην ηλεκτρονική σελίδα της ΚΣΕ) 
Μπορείτε να δέιτε την ομηλία των προέδρων της ΚΣΕ και Δ'ΚΟΣΕ ΕΔΩ
Ομιλία Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Αμυρά ΕΔΩ
Τοποθετήσεις πολιτικών εκπροσώπων ΕΔΩ
 
2