Εναντίον της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (ΠΦΟ) και όχι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ), θα δώσει αύριο 20 Μαρτίου η ΚΣΕ την κρίσιμη νομική μάχη, για να υπερασπιστεί  ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας τον τρόπο που διεξάγεται το κυνήγι στη χώρα μας.
 Ένα μόνο… σύμφωνο χωρίζει τα αρχικά των δύο οργανώσεων, κάτι που, εκ παραδρομής, έδωσε την εντύπωση πως και η νέα προσφυγή κατά του κυνηγίου προέρχεται από την Π.Φ.Π.Ο, πράγμα που δεν συμβαίνει.
 Η Π.Φ.Π.Ο. που επί των ημερών της προεδρίας της κας Μπομπολάκη είχε προσφύγει εναντίον της Ρυθμιστικής στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, διευκρίνισε ότι δεν εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη νέα προσφυγή έναντι των δύο τελευταίων Ρυθμιστικών Αποφάσεων του Υπουργείου για το κυνήγι.
 Η υπόθεση που θα εκδικαστεί αύριο αφορά προσφυγή άλλης φιλοζωικής οργάνωσης, που ναι μεν έχει την σχετικά παρεμφερή επωνυμία Π.Φ.Ο, αλλά πρόκειται για μία διαφορετική συλλογικότητα του «ζωοφιλικού» χώρου που εκπροσωπείται από άλλα φυσικά πρόσωπα. 
 Και, φυσικά, η προσφυγή αυτής της οργάνωσης στο ΣτΕ εξυπηρετεί, ανάμεσα στα άλλα, και την ανάγκη της να βρεθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας, καθώς είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι, στο «ζωοφιλικό» κίνημα της χώρας μας συντελούνται ανακατατάξεις και διαγ(κ)ωνισμοί μεταξύ οργανώσεων και φορέων, για το ποιος… θα το εκφράσει καλύτερα!